CSM Sibiu

Sports team
Rating
Likes Talking Checkins
0 0
Description CSM Sibiu a fost înfiinţat în anul 1959 sub denumirea de Clubul Sportiv Muncitoresc Sibiu prin hotărârea nr.512 din 16.11.1959 al Uniunii de Cultură Fizică şi Sport a Republicii Populare Române.
Obiectivul principal atât la momentul înfiinţării, cât şi în prezent, este promovarea sportului de înaltă performanţă.
Primele secţii au fost cele de atletism,judo,box,rugby,haltere.
De-a lungul timpului, alăturându-se călăria,sărituri în apă,schi,tenis,handbal,volei etc.
Tradiţia şi competenţa antrenorilor care au fost şi sunt angajaţi ai clubului au condus la rezultate deosebite pe parcursul anilor.
Punctele culminante în activitatea de jumătate de secol au fost participarea la Olimpiadele din 1956,1980 şi 2008 a sportivilor Gh.Negrea,Alex.Bozan,Monica Stoian ,performeri care au reprezentat cu cinste atât culorile clubului cât şi a judeţului Sibiu.
Sporturile de echipă au fost şi sunt bine reprezentate în istoria clubului. Echipele de volei,handbal şi rugby au avut comportări meritorii în campionatele naţionale, fiind foarte aproape de titlurile naţionale .Antrenori precum Mareş Gheorghiţă, Gheorghe Bădeanu, Bebe Boboc, Lucian Albu, Emil Sârbu, Mircea Beianu şi sportivii Vasile Ungureanu, Daniela Dinu, Marilena Turlea, Mirela Popovici, Marcela Pripis sunt nume emblematice pentru sportul sibian de echipă.
Atletismul este o altă secţie care a adus faimă Sibiului, în mod special prin aruncătoarele de suliţă şi greutate.Claudia Isailă a fost în anul 1991 Campioană Mondială la aruncarea suliţei. Antrenorul Manu Petre a promovat şi antrenat sportive care şi în present mai aduc puncte importante pentru clubul nostru.
Sportul ecvestru a fost şi rămâne o ramură parte în spectrul sportiv sibian. Simbioza om – cal este punctul de atracţie pentru publicul sibian. Sportivi precum Alexandru Bozan, Deac Gruia, Ionel Bucur sunt sportivi emblematici atât pentru Sibiu, cât şi pentru România.
Secţia de box, una dintre cele mai vechi ale CSM, este şi în continuare vârf de lance în pregătirea sportivilor. Boxul feminin a găsit la clubul nostru un locaş de dezvoltare. Sportivi precum Fetti Paraschiva ( participantă la Campionatele Europene şi Mondiale), componentă de bază a lotului naţional al României are bune şanse să participe la J.O.din 2012, de la Londra.
Fraţii Negrea au fost cei mai emblematici sportivi ai sectiei de box. Memorialul care le poartă numele celor doi boxeri, alături de centura Păltiniş reprezintă competiţia cea mai longevivă din oraşul nostru.
Săriturile în apă reprezintă o altă secţie reprezentativă a clubului sibian. Ruxandra Hociota rămâne şi astăzi sportiva cu cel mai bun rezultat din istoria acestei discipline, şi anume câştigarea Cupei Europei în 1979, competiţie organizată la bazinul Olimpia.
Tenisul de câmp, judo-ul şi schi-ul sunt deasemenea secţii prolifice atât în promovarea sportivilor, cât şi prin rezultatele obţinute.
În prezent, CSM SIBIU are un număr de 184 de sportivi legitimaţi,11 antrenori şi 10 sportivi componenţi ai loturilor naţionale.
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this sports team