Regissören som försvann / The Ninja Mission Story

 —
Rating
Likes Talking Checkins
0 0
About Regissören som försvann är historien om den märkligaste världssuccén i svensk filmhistoria, The Ninja Mission – en svensk ninjafilm inspelad utanför Lidköping i början av 80-talet.
Description Regissören som försvann är historien om den märkligaste världssuccén i svensk filmhistoria, The Ninja Mission – en svensk ninjafilm inspelad utanför Lidköping. Men det är också den brokiga berättelsen om en regissör som mot alla odds lyckas med det alla svenska filmskapare drömmer om, för att sedan spårlöst försvinna …

Regissören som försvann – historien om The Ninja Mission visas i SVT 2, fredagen den 13 september 2013,
kl. 20.00.

1983 är den säregne filmregissören Mats Helge Olsson uträknad av alla. Han har precis avtjänat ett fängelsestraff efter att ensam ha tagit den ekonomiska smällen för Sverige åt svenskarna, det största fiasko som någonsin skakat Filmsverige. Men han ger sig inte. Mats Helge Olsson ska visa sina belackare att han kan …

Samtidigt som vhs-bandspelaren gör entré i våra vardagsrum kokar han ihop ett nytt manus tillsammans med en excentrisk filmproducent och Sveriges enda ninja. Samarbetet resulterar i en spektakulär actionfilm som spelas in utanför Lidköping. The Ninja Mission blir en internationell megasuccé på hyrvideomarknaden, men pengarna når aldrig Mats Helge och filmteamet från Västergötland. Ett helt gäng filmer spelas in i ett försök att upprepa succén, men spiralen går bara nedåt. Några år in på 90-talet lämnar han strålkastarljuset för gott. Idag är det ingen som vet var Mats Helge Olsson, en av landets mest framgångsrika regissörer någonsin, befinner sig.

I SVT K Special och Mediabrukets dokumentärfilm Regissören som försvann får du träffa barndomsvänner, skådespelare, filmarbetare och skribenter. Deras berättelser mynnar ut i en fascinerande historia om den märkligaste internationella filmsuccén landet skådat, samt målar ett porträtt av en målmedveten och utdömd begåvning som under sina verksamma år fick ta del av enorm framgång och ännu hårdare bakslag.

Filmmakarna Melker Becker och Mattias Lindeblad såg The Ninja Mission när den nådde videobutikernas hyllor 1984. De var då i sina unga tonår och fascinerades omedelbart av filmen. Mats Helge Olssons drivkraft och historia har genom åren inspirerat dem att förverkliga sina egna drömmar och gett dem insikten att det är värt att ge det som anses vara ”omöjligt” ett försök.
Web site http://www.mediabruket.se/
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this movie