Majlis Mahasiswa Bertindak USM

 —
Rating
Likes Talking Checkins
0 0
About page ini diwujudkan bagi membuka ruang kepada pelajar mengenali dengan lebih lanjut lagi MMB, memberikan pendapat,mengemukakan cadangan dan menyatakan sokongan kepada suara dan kebajikan mahasiswa USM
Description "Dengan sukacitanya dimaklumkan bahawa, kami daripada calon-calon Pilihan Raya Kampus USM akan menubuhkan Majlis Mahasiswa Bertindak (MMB) USM penggal 2012/2013 yang akan berperanan sebagai Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) USM bayangan penggal 2012/2013.

Kami akan terus mempertahankan hak mahasiswa, walaupun kami gagal membentuk majoriti dalam PRK 2012/2013, kami akan meneruskan matlamat perjuangan kami – memacu intelektual mahasiswa dan mendekatkan diri dengan realiti masyarakat.

Kami juga akan bersama-sama membantu agensi-agensi lain USM seperti MPP, HEP sebagai check and balance bagi memastikan kampus yang lebih demokratik dan lebih selesa untuk semua mahasiswa. Kami percaya, critical engagement adalah penting bagi memastikan badan pengurusan mahasiswa di universiti dapat berperanan dengan efektif. Kami turut akan menganjurkan program-program yang meningkatkan pengetahuan mahasiswa, berkhidmat masyarakat dan sebagainya."

Berikut adalah senarai anggota Majlis Tertinggi Majlis Mahasiswa Bertindak USM bagi sidang 2012/2013,

Presiden : Mohd Syafiq Alamsah
Timbalan Presiden : Norazrizal Aswad Abdul Rahman
Setiausaha Agung : Saw Jia Ying
Bendahari Kehormat :Nor Aifa Jamaluddin
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this community