Blansi Design Studio

Graphic designer
Rating
Likes Talking Checkins
4 0
About Proektiranje i design na mebel i enterieri
Overview Таму некаде во 50-тите години од минатиот век започнува приказната за Бланси.
Основан во Скопје, од Благоја Блажевски, еден од првите и најпознати скопски столари. Неговата тогашната столарска работилница МЕБЕЛО100ЛАР уште во раните 60-ти започнува да ги исполнува желбите на Скопјани, да имаат модерен мебел во својот дом.Давајќи му душа на секое парче дрво, вредните столари од година во година исполнувале се повеќе домови со прекрасен мебел.
Од колено на колено се пренесува традицијата, љубовта кон занаетот, креативноста, одржувањето чекор со современите трендови, воведувањето нови технологии и машини.На македонскиот пазар Blansi му понуди пристап до современо дизајниран мебел изработен по високи стандарди.
Во 2013 година Blansi се соединува со семејната фирма ВИТАЛЕДА и станува составен дел под името Бланси Дизајн Студио
Phone 070 37 62 60
Web site http://www.blansi.com.mk
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this graphic designer