Pomozimo blizancima Ninoslavu i Ninu Ignjatovicu

 —
Rating
Likes Talking Checkins
0 0
About Blizanci Ninoslav i Nino Ignjatović iz sela Suračevo boluju od teškog oblika mišićne distrofije.Njihova 6-oclana porodica nema mogucnosti da im pruzi adekvatno lecenje.Otac Petar porodicu izdrzava radeci najteze poslove i pomazuci po selu.
Description Pomozimo blizancima Ninoslavu i Ninu Ignjatovicu !

Ataru sela Suraceva.Opstina Babusnica, u kuci od slame i blata koja nije veca od 50-ak kvadrata zivi 6-oclana porodica Ignjatovic, Otac Petar, Majka Marica, sinovi Milan i Bojan i blizanci Ninoslav i Nino.


Ninoslav i Nino Ignjatovic od svoje sedme godine boluju od teskog oblika misicne distrofije.Njihovo stanje se konstantno pogorsava jer ne primaju nikakvu terapiju.Ne idu u skolu, ne krecu se po kuci osim uz pomoc starih invalidskih kolica kojim se tesko krecu po seoskom zemljanom neravnom podu a dodatne prepreke im predstavljaju stepeniste i pragovi.

Zbog njihove bolesti redovno pate od depresije kao i svi ukucani jer roditelji Petar i Marica nisu u stalnom radnom odnosu.Otac Petar povremeno radi zidarske i raznorazne male poslove po selu iz poljoprivrede kako bi porodica prezivljavala.Majka Marica nigde ne radi jer mora da se brine o hendikepiranim sinovima, mladjim blizancima Ninoslavu i Ninu i starijem sinu Milanu koji pak boluje od umerene mentalne zaostalosti ali koji je pokretan i koji je zavrsio osnovnu skolu u specijalnom odelenju u selu Strelac. Mladji sin Bojan takodje boluje od umerene mentalne zaostalosti pohadja osnovnu skolu cetvrti razred u specijalnom odelenju u selu Strelac O.S. “ Dobrinka Bogdanovic” te ni oni nisu u stanju da bitno doprinesu kucnom budzetu.

Kuca u kojoj zive im je dodeljena od strane lokalne samouprave i tipicnog je seoskog tipa u poluruiniranom stanju.Na izlasku iz kuce ne postoji rampa za osobe sa invaliditetom te su blizanci Ninoslav i Nino prakticno osudjeni na jednu vrstu kucnog pritvora.Ninoslav i Nino zbog nemogucnosti dela licne participacije ne mogu da koriste ni programe banjskog lecenja ili bilo kakve druge terapije te su vecinom svog zivota bili osudjeni na jedan krevet koji su delili i iz kog retko ustaju.

U celoj kuci voda je dostupna samo u jednoj prostoriji u kojoj se nalazi jedna stara ves masina a koja se istovremeno koristi leti kad nije mnogo hladno i za kupanje.Kako i gde se 6-oclana porodica kupa zimi ustrucavali smo se da pitamo.WC ne postoji u kuci. Postoji samo poljski WC udaljen od kuce pedesetak metara !

Porodici Ignjatovic fali celokupno domacinstvo ali ono sto je najhitnije u ovom momentu, da bi se pomogla ova skromna i tiha porodica je sanitarni cvor.Napravljen je detaljan predracun za kupatilo i on iznosi ukupno 309.000 dinara sa uracunatim PDV-om i u tu cenu uracunati su ukupno svi gradjevinski radovi ukljucujuci i kopanje septicke jame koja trenutno ne postoji kao i celokupan materijal, vodovod i kanalizacija.

Molimo sve ljude dobre volje i otvorenog srca da se odazovu ovoj akciji, bilo novcanom uplatom na racun: tekuci racun OTB Banka 325-9500700019976-19 sa naznakom "Ignjatovic" ,
bilo u materijalu (plocice, cement, pesak, vodoinstalaterske cevi) ili u radnoj snazi kako bi mogli da snizimo gorepomenutu sumu a kako bi ovoj zaista siromasnoj porodici koliko toliko izasli u susret.
Za sve dodatne inofrmacije mozete se obratiti na sledeci mejl: zecentar@yahoo.com
Ili na sledeci telefon mandatera: Karolina Stamenkovic 069684735

Unapred hvala svima koji mogu da pomognu ili bar da ovaj apel za pomoc proslede dalje.

Napomena: Zainteresovanim licima mozemo na licni zahtev mejlom dostaviti celokupnu dokumentaciju sto se tice ovog slucaja, od lekarskih nalaza do detaljnog predracuna u vezi radova u PDF, WORD ili EXCEL formatu iako su doticni dokumenti okaceni na ovoj stranici u meniju stranice - rubrika : dokumenti.

Unapred hvala svima koji mogu da pomognu ili bar da ovaj apel za pomoc proslede dalje.
Web site https://www.facebook.com/humanitakcija?sk=app_4949752878
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this community