Etno selo Kravaščica

Community
Rating
Likes Talking Checkins
0 0
About Facebook stranicu vode aktivisti udruge Agencija za društvene promjene. Nadamo se da će osnivač i vlasnik imanja Radivoj Jovičić ukoro priključiti na facebook i malo više reći o povijesnim aspektima ovog prostora, etno sela, tradicijske gradnje
Description Etno selo Kravarščica je projekt koji je inicirao i osmislio akademski kipar Radivoj Jovičić, on je uložio i znatna financijska sredstva kupujući zemlju i stare drvene kuće koje su većinom i spomenici kulture, nešto kuća je već postavljeno u selu, a neke čekaju financiranje.
Tijekom Dubranec festivala 2011. godine (više na www.facebook.com/DubranecFestival ) pobliže se upoznaju Emanuel Starčević, voditelj festivala i Radivoj Jovičić, predavač na istom. Lijepi razgovori se nastavljaju i tijekom zime, te se postiže dogovor da Emanuel Starčević vodi ratarstvo i stočarstvo u etno selu, te će se ovih dana potpisati i ugovori između Radivoja Jovičića kao vlasnika i OPG Emanuel Starčević (kao službenog voditelja ratarstva i stočarstva ESK) i udruge Agencije za društvene promjene koja će voditi sve radionice, edukacije i društveni život u selu. Radivoj Jovičić i dalje vodi sve etno poslove (zavičajni etnografski muzej, stari zanati i restauratorski zavod), te nadzire cijeli projekt.

Web site www.kravascica.com ; www.adp.hr ; www.opgstarcevic.hr
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this community