Загражден Етнокомплекс "Койчеви"

Hotel resort
Rating
Likes Talking Checkins
5 99
About Къща "Етнокойчеви" е със запазена старинна архитектура, реставрирана в стила на 19 в. Къщата разполага с легла за 12 човека.
Description Етнокъща за гости Койчеви, село Загражден
" Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си. Със затворени очи, в себе си. " ("Време разделно" Антон Дончев)

На 1300 м надморска височина, на границата между дивите, красиви и мистични Източни и Западни Родопи се намира село Загражден. Разположено е между три от най известните български резервата "Кормисош", "Дженда" и "Сливка" покрай вековни гори и зелени морави. Околността е забележителна не само с природните си дадености, но и с традициите от 19 век, съхранила автентичната битова атмосфера в региона. Селото отстои на 55 км от Асеновград по пътя за Смолян, на 70 км от Пловдив и на 170 км от София.
Независимо дали ще дойдете тук само за един уикенд или за цяла ваканция, вие ще усетите спокойствието и величието на Родопите. Няма гледка, която да се сравни с тази.
Етнокъща за гости Койчеви представлява старинна къща от епохата на късното Възраждане, с уникална архитектура съхранена и до днес, а стопаните ревностно поддържат обичаите, традициите и културните навици от дните на 19 век.
След пълна реставрация къщата предоставя добри условия за почивка, съобразени със съвременните изисквания за комфорт. Посетителите имат на свое разположение чисти, уютни и етно обзаведени стаи, като общата леглова база е с 12 места. Във всяко спално помещение има телевизор с цифрова телевизия и интернет, самостоятелен санитарен възел към всяка стая.
В битовата механа с камина могат да се приготвят вкусни гозби по автентични родопски рецепти - пататник, мекици, катми, марудник, качамак, клин, родопско чеверме, като се използват екологично чисти продукти произведени в региона.
Близо до брега на река Загражден, преминаваща до самия двор на къщата, е изградено външно огнище и вечер край свежестта на естествените речни джакузита ще се насладите на истинската атмосфера в планината.
Любезните домакини ще ви посрещнат винаги с усмивка и ще ви предложат всички необходими удобства за да бъде почивката ви приятна и пълноценна.
Могат да организират вашето посрещане още в града и да ви заведат до с. Загражден, пътувайки през неповторими пейзажи и легенди свързани с Момчил юнак и Енихан Баба.
Развлеченията, които се предлагат тук са най разнообразни.
Можете да се разходите по горски маршрути в околността, поход с коне или посещение на свети места, зареждащи с енергия, като Кръстова гора, Света Троица, Петков гроб, Бяла черква, походи до Резиденцията „Кормисош“, резерватите "Сливка" и "Дженда", и до връх „Свобода“, който се намира на 2000 метра надморска височина или до Загражденските водопади, разходка с високо-проходими машини и още много любопитни и интересни преживявания, като бране на билки, гъби и горски плодове, приготвяне на домашни сладка, доене на млечни животни и приготвяне на домашно биено масло, риболов, запознаване с местните обичаи и етнозанаяти, историята на загражденските носии и фолклор или да се отдадете на слънцето и прохладата на плажа и естествените джакузита край река Загражден.
Phone 0882 469 581
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this hotel resort