МАНАСТИР СВ.ГАВРИЛ ЛЕСНОВСКИ

 —
Rating
Likes Talking Checkins
29 0
About СТРАНИЦАТА Е СОЗДАДЕНА ОД ВЕРНИЦИ, ВЉУБЕНИЦИ ВО МАНАСТИРОТ! ВЕСТИТЕ СЕ ПРЕВЗЕМААТ ОД http://www.bregalnickaeparhija.org.mk/
Description Тропар на Свети Гаврил Светогорец, глас 8-ми

Откако се собравме ние верните, да го восхвалиме учителот на кротоста, големиот украс на епископите, красотата на светителите, правилото на монасите, славата на пустиножителите, подателот на милоста, светилникот на расудувањето, божествениот љубител, премудриот архиереј, големиот светител и отец, Гаврил епископот Велички и Лесновски чудотворец, ѕвезда која ги просветлува луѓето во мрак и ги озарува сите верни. Затоа брзајќи кон гробот на неговите мошти, со љубов ги целиваме и пееме: светителе свети, не престанувај да го молиш Христа Бога, да се спасат душите наши.
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this community