Mlekara Mak-Milk Akos-kom Kumanovo

Product / service
Rating
Likes Talking Checkins
2 0
About Нашите производи сега имаат нови пакувања како одраз на успехот и квалитетот кој досега сме го постигнале.
Overview Мак-Милк е семејно претпријатие кое е основано далечната 1998 година како бренд на Д.П.Т.У. Акос-Ком Куманово. Друштвото е основано од страна на управителот Аце Костадиновски. На почетокот од своето работње млекарата произведуваше само 50 литри млеко дневно. Денес е современо опремен објект кој има капацитет за преработка од 9.000 литри на ден. Со редовно пратење на трендовите од почетокот на своето постоење Мак-Милк контиунирано инвестира во нови линии за производство и пласирање на нови производи на пазараот.

За осигуран квалитет на производите редовно се врши редовна контрола испитување на суровото млеко, следење на целиот технолошки просес и хемиска и микробиолошка контрола на сите готови производи.

Од 2008 година е имплементиран ХАСАП стандардот, гаранција за производство на безбедна храна кој го управува добро обучен тим.


Web site www.makmilk.mk
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this product / service