"Holmlia PressPlay, en møteplass for alle"

 —
Rating
Likes Talking Checkins
0 0
About Dette er en side for prosjektet Holmlia PressPlay, som er et initsiativ for å etablere Oslos kuleste lekeplass i Lusetjerndalen på Holmlia.
Description Dette er en side for prosjektet Holmlia PressPlay, som er et initsiativ for å etablere Oslos kuleste lekeplass i Lusetjerndalen på Holmlia.

Ide- og initsiativtaker er landskapsarkitekt og holmlianer Morten Evensen.
Prosjektet er støttet av bydelen og bystyret, men mangler foreløpig penger til gjennomføring. Jeg håper at denne siden kan skape ytteligere engasjement lokalt, slik at vi kan bli flere som drar lasset med å skaffe midler.

Håper på mange likes:-)
Morten Evensen

Utdrag fra forprosjektet:

Undertegnede bodde som liten på Gamlelinja på Holmlia, og hadde en veldig bra oppvekst i bydelen. I 2008 flyttet jeg “tilbake” med kone og to små barn. Jeg jobber til daglig som landskapsarkitekt og prosjekterer og formgir blant annet barnehager og skoler. Allerede under utdanningen min ble jeg interessert i barns fysiske miljø. Da jeg fikk barn ble denne interessen forsterket. Det var derfor med glede jeg gjenoppdaget mitt barndoms Holmlia. Det finnes
ikke mange steder i Oslo med slike kvaliteter; en bilfri bydel, store friområder, fantastisk utsikt, idrettsbaner, svømmehall, besøksgård, Hvervenbukta, gode boligområder og en variert befolkningssammensetning.
Men, jeg oppdaget rask at jeg savnet to ting. Det ene var en god møteplass. Det andre var en lekeplass som kunne engasjere de litt større barna, som ikke driver med organisert idrett.
Da jeg en dag gikk gjennom Lusetjerndalen fikk jeg en ide om å tegne en kombinert leke- og møteplass. Kort tid etter leste jeg i avisen om Oslo-sør satsingen. Jeg sende inn en søknad, og presenterte ideen min i Bydelsutvalgets under åpen halvtime. Resultatet ble dette forprosjektet.

Forprosjekt er laget av Grindaker landskapsarkitekter i sammarbeid med befolkingen på Holmlia (spesielt barn og unge) og Oslo-Sør midlene.

Takk til:
Alle på Holmlia
Inger Aguilar, Oslo-Sør midlene
Christine, Ole-Jacob og Tiril

Morten Evensen
Grindaker as Landskapsarkitekter
mai - 2010
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this community