Hueforbi

 —
Rating
Likes Talking Checkins
75 0
About Huer lavet med kærlighed og kampen om at ændre misforståelserne om hjemløshed
Description Jeg er meget åben om det. Jeg er selv vokset op i et kaotisk miljø med en mor der var prostitueret og alkoholiker med sociopatiske træk. Jeg kæmpede mig gennem barndommen og endte som meget ung selv som alkoholiker og havde en periode på gaden hvor der blev taget hånd om mig af de hjemløse. Det er nu 12 år siden og siden da har jeg fundet min mand boet i Australien , fået kørekort, job og blevet ædru. Er nu ædru på 3 år og 4. måned. Og i de sidste 3 år har jeg lavet omkring 120-130 huer om året og brugt meget af min tid på gaden hvor jeg har givet huer ud og fået historier til gengæld og knyttet bånd med gadens konger og dronninger . Det er mit hjerteblod. Jeg er arbejdsløs pt. men er til rådighed som tilkalde vikar i kantiner og institutioner. Så jeg bruger alle mine andre timer på at udvikle Hueforbi. Det består i at folk der har garn liggende de ved de aldrig får brugt, kan donere det til mig, jeg kan også komme og hente det. Så sorterer jeg det for kvalitet og sender det jeg ikke kan bruge videre til en genbrugsbutik. Derefter lægger jeg garnerne sammen med andre farver eller lignede farver på et lille krydsnøgle apparat jeg har fået doneret, så hækler jeg huerne, syer fleece indeni. Jeg håndstempler og stryge-fixerer mærkerne og syer dem i og går igang med den næste.
Folk der ikke er hjemløse spørger om de ikke må købe een, men det kan de desværre ikke. De kan til gengæld bytte sig til een for et sæt uld undertøj i str. M eller L og så kan jeg give det videre til de hjemløse der ikke allerede for udleveret et sæt fra Husforbi.
Jeg er ret så insisterende på at jeg ikke vil have penge indblandet. Kun små donationer til fleece stof og lign. hvis nødvendigt.
Mit mål i det lange løb er at give de hjemløse en bedre chance for at overleve den danske vinter, dernest er jeg interesseret i at høre deres livshistorier og på den måde få mere indsigt i hvad det er der gik galt. Jeg har en indre trang til at mindske al den uvidenhed jeh møder overalt på min vej.
Mange (for det meste folk over 60+) har den holdning at det er et valg personen har taget at leve på gaden. For det meste når jeg hører dette, klapper jeg i som en østers fordi jeg bliver skide irriteret, men for tiden stikker jeg lidt til de hjemløse jeg møder på min vej og spørger dem hvordan de ville svare hvis en person sagde det til dem og jeg samler lidt forskellige historier ind til at formidle et godt comeback.
Jeg ved endnu ikke hvor denne rejse skal bære mig hen, rent personligt, jeg ved bare at jeg ikke kan stoppe!

Renee ,
Starter af HUEFORBI

Web site https://www.facebook.com/Hueforbi-226017864224350
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this community