Yantra Yoga Serbia

 —
Rating
Likes Talking Checkins
3 0
About Jаntrа jogа ili jogа pokretа je drevni sistem tibetаnske joge zasnovan nа tekstu "Jedinstvo Suncа i Mesecа", koji je napisan u VIII veku.
Description Jantra joga se zasniva na drevnom tekstu Njida Kađor (Nyida Khajor), poznatom kao ''Jedinstvo Sunca i Meseca''. Napisao ga je u VIII veku Vairoćana, jedan od najvećih budističkih Učitelja i prevodilaca svog vremena. Ovo Učenje je prenošeno od Učitelja do učenika, u neprekinutoj lozi do današnjih dana. Sadašnji nosilac Loze Učitelja, Ćogjal Namkhai Norbu-a je poznati profesor Univerziteta i Dzogćen Učitelj. Napisao je detaljne komentare na ovaj suštinski izvorni tekst 1976, koji je zasnovan na obimnom ličnom izučavanju i razumevanju Jantra joge koje je primio direktno od svog ujaka, Togden Urgjen Tenzina, i drugih Učitelja sa Tibeta.

Ćogjal Namkhai Norbu prenosi umeće Jantra joge na Zapadu od ranih 70-ih godina. Njegov čudesni i sveobuhvatan tekst ''Besprekorno ogledalo dragulja'', upravo izdaje ''Snow Lion Publications'' iz Itake, Njujork. Odatle je nastala knjiga pod naslovom ''Jantra joga – tibetanska joga pokreta'', koju možete poručiti u veb prodavnici.
Overview Udruženje za očuvanje tibetanske kulture i tradicije - ''Dzogćen'', Beograd, Srbija, Thayasling - ''Dzogćen Komuna Srbije'' je neprofitno, nevladino i nestranačko udruženje građana različitih društvenih profila i profesija, koji ne prestajući da ispunjavaju svoje uobičajene delatnosti u društvu, imaju zajedničko interesovanje za proučavanje najdrevnijih učenja tibetanske kulture i tradicije ’’Dzogćen’’.

Sadržaj rada udruženja može se odrediti kao istraživanje teorija i praksi individualnog samorazvoja i upoznavanja članova sa teorijama i metodama i to iz oblasti: tibetanske medicine, filozofije, plesa, likovne umetnosti, muzike, jezika i pisma, folklornih običaja, etnografije, astronomije, astrologije i duhovnih vrednosti.

Izvod iz Statuta udruženja
Web site http://www.yantrayoga.org/ http://yoga-tibetano.blogspot.com/ http://www.dzogchen.rs/
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this non-profit organization