Да спасим зелените площи в квартал "Изгрев"!

 —
Rating
Likes Talking Checkins
0 0
About Да запазим начина си на живот в квартал Изгрев!
Description Здравейте всички,

Квартал 50 (част от жк Изгрев) е с възстановен през декември 2009 г. статут ЖК (Жилищно комплексно застрояване) и се състои от 4 броя УПИ (урегулиран поземлен имот). УПИ1 е между улиците "Незабравка", "Елемаг", "Русаля" и бул. "Самоков", като двете малки УПИ2 и УПИ3 с лице на ул Самоков са извадени от УПИ1 и се намират от двете страни на 306-ти блок, a УПИ4 е на ъгъла ул Самоков и ул Русаля. Има и поземлени имоти, но върху тях не може да се строи докато не станат УПИ. В квартала с площ около 24 декара живеят около 1200 души и освен 6 високи блока и двуетажна жилищна сграда с ателиета има 3 детски площадки и футболно игрище.Тези детски площадки заедно с градинката на дъновистите (пред Руското посолство) са единствените зелени общодостъпни площи в зеления жк Изгрев и обслужват нужите на повече от 3000 души включително живущите в северната част на квартал Дианабад - Запад.

Главният архитект на район Изгрев Радослава Донева потвърди, че столичната община е започнала процедурите за изграждане на детска градина между бл 311 и бл 306 (виж снимката в албум Kvartal 50).
Нашето желание е да се запази междублоковото пространство за ползване от живущите, а детската градина от която безспорно София се нуждае да бъде построена от другата страна на ул Самоков върху площи освободени от старата жп линия.

Задачата, която си поставяме с тази група, е да предотвратим предстоящото ликвидиране на зелените площи, като блокираме всеки опит за застрояване в квартала. Приканваме всеки заинтересован да остави мнение с идеи и предложения, водещи до изпълнението на поставената задача.

Екипът на групата

Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this community