Shkolla e skijimit "Dita"

 —
Rating
Likes Talking Checkins
3 0
About Gjatë pushimeve dimërore në " Kodrën e Diellit - Tetovë" organizon kurse nga skijimi per fillestar dhe perparimtar.
Description Abdulla Alili është ndër profesorët e rrallë të kultures Fizike , i cili edhe pas orarit të punës vazhdon aktivitetin e tij duke punuar me fëmijët , me të vetmin qëllim që të zhvillojë lëmine e sportit atje edhe ku ka mundësi , pra në sportin e skijimit sport i cili në trevat tona në krahasim me sportet e tjera ka kushte më të përshtatshme për t'u zhvilluar , pasi jetojmë në afërsi të qendrës rekrative sportive "Kodra e Diellit" , vend i cili ka të gjitha kushtet për zhvillimin e sporteve dimërore.

Kush është Abdulla Alili?

Abdulla Alili, nxënsit e shkollës së mesme të gjimnazit , e njohin vetëm si profesor i cili zhvillon lëndën e Edukatës fizike , por ata të cilët e duan sportin e skijimit e njohin edhe si trajner të palodhshëm të sportit të skijimit .Abdulla Alili ka lindur ne fshatin Poroj në vitin 1953, ka të kryer Fakultetin e Kulturës Fizike në Prishtinë , ne arsim ka përvoj 35 vjecare, si ne shkollen e mesme Bujqesore , ashtu edhe në gimnazin e Tetovës ku është i punësuar nga viti 1980. Nga viti 1993/1994, me themelimin e klubit të skijimit "shkëndija" kycet në ekip si trajner dhe me sukses punon deri në vitin 1998, ku kalon ne ekipin tjetër të skijimit "Tetova" ku punon më pak se dy vjet për tu kthyer përsëri ne klubin e parë të tij Shkëdija .Në vitin 1998 shpallet punëtor më i sukseshëm i sportit nga ana e lidhjes së Sporteve në Komunën e Tetovës. SH.S

Në vitin 2004 krijon shkollen e skijimit "Dita" e cila vazhdon të egzistoj sot e ksaj dite me një num ër të madh të nxënsve dhe me një program profesional.Ndimësit e tijë janë Agon Alili dhe Qendrim Alili (fëmijët e tijë) , kan marë pjes në gara të ndryshme mbarkombëtare dhe kupën e Maqedonisë si fatosa , kadet dhe senior të cilët kanë patur shum suksese në garat që jan zhvilluar.

Phone 075761003
Web site www.facebook.com/shkolleskijimitdita
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this school sports team