Scoala Gimnaziala "Iuliu Valaori" Nisipari

School
Rating
Likes Talking Checkins
68 85
About Cu un trecut istoric impresionant,scoala si-a deschis portile pentru 300 elevi si 20 de cadre didactice,sub indrumarea doamnei director Marin Gheorghita.
Description " Lucrarile pentru construirea actualei scolii din Nisipari au inceput in anul 1936 prin contributia boierului Mihail Valaori, lacasul primind initial numele de Iuliu Valaori. Mihail Valaori a intocmit singur planul cladirii, avand drept model o fotografie a Scolii Normale din Arad care fusese amenajata ca local de invatamant internat in anul
1928-1929. Invatatorul Tache Banica i-a sugerat sa solicite Ministerului de Resort un plan tip intocmit de specialisti. Valaori a refuzat dar, in urma insistentelor, a modificat planul initial.
Ceremonia inaugurarii Scolii din Nisipari precum si a Dispensarului, a avut loc la data de 25 iunie 1940, moment foarte bine prezentat in paginile presei constantene din acea vreme."
Anul acesta, scoala si-a deschis portile pentru 300 elevi si prescolari,avand pentru acestia 2 corpuri de cladire,sala de sport,o gradinita-structura,o biblioteca cu peste 3600 de volume,9 sali de clasa cu laborator de stiintele naturii si 2 cabinete de informatica.Aici isi desfasoara activitatea 20 de cadre didactice calificate si ambitioase,sub indrumarea doamnei director Marin Gheorghita, continund procesul de instruire inceput la Nisipari de invatatorul Tache Banica.
Mission educatie
Phone 0241890263
Web site www.scoalanisipari.pht.ro
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this school