Institut Terjemahan & Buku Malaysia (ITBM)

 —
Rating
Likes Talking Checkins
482 5639
About "Pilihan Anda untuk Terjemahan dan Buku Berkualiti"
Description Laman Sesawang ITBM: http://www.itbm.com.my
Laman E-Beli-belah ITBM: http://ecommerce.itbm.com.my
Laman Twitter ITBM: http://twitter.com/rakanITBM
Mission - Untuk menghapuskan halangan bahasa dan merangsang pemindahan ilmu untuk menjana masyarakat progresif, dinamik dan berbudaya melalui terjemahan.

- Untuk memartabatkan bahasa Melayu sebagai medium pemikiran dalam bidang sains, teknologi dan budaya melalui terjemahan.
Overview Institut Terjemahan & Buku Malaysia (ITBM) yang dahulunya dikenal sebagai Institut Terjemahan Negara Malaysia (ITNM) adalah sebuah syarikat berhad yang ditubuhkan oleh kerajaan Malaysia pada 14 September 1993 dengan tujuan untuk mengangkat industri terjemahan dalam negara, menangani urusan berkaitan terjemahan dan kejurubahasaan, selain bertanggungjawab merangsang usaha pemindahan ilmu pada semua peringkat kebangsaan mahupun antarabangsa.

Dengan modal asas yang dimiliki sepenuhnya oleh Kementerian Kewangan Malaysia, dan pentadbirannya yang diuruskan Kementerian Pelajaran Malaysia, ITBM bergerak selari dengan falsafah korporatnya untuk membina sebuah masyarakat progresif berteraskan sains dan teknologi, serta berusaha memperkaya ilmu dan menggalakkan daya saing negara dalam ekonomi serantau.


ITBM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
Phone 603-4145 1800
Web site http://www.itbm.com.my/ http://ecommerce.itbm.com.my/ http://twitter.com/rakanITBM http://www.youtube.com/ITBMtv
Share

Reviews and rating

Avatar
Rate this company